Na mijn hersenbloeding heb ik een revalidatietraject gevolgd in een gespecialiseerd centrum. Nu ik terug thuis ben, wil ik mijn dagelijks leven optimaliseren. 
Samen met de ergotherapeut heb ik het traject van thuis naar de winkel met openbaar vervoer ingeoefend. Met behulp van de GSM weet ik wanneer de bus vertrekt en aankomt. Samen ontdekten we ook de mogelijkheden van boodschappenlijstjes via de GSM. 

Ook binnenshuis heeft de ergotherapeut me bijgestaan. We bekeken samen de doorgang in huis zodat ik met mijn rollator overal gemakkelijk en vlot kan passeren. 

Door krachtsverlies in mijn linkerhand verlopen activiteiten zoals eten maken, kousen aantrekken of andere bimanuele handelingen niet vanzelfsprekend. Een keer per week ga ik samen met de ergotherapeut aan de slag in de keuken. Hierbij geeft ze mij tips en laat me kennismaken met verschillende (kleine) hulpmiddelen
Door het actief inschakelen van mijn linkerhand in de therapie én daarbuiten blijf ik vooruitgang maken.

Een persoon met de ziekte van Parkinson viel op regelmatige basis. De ergotherapeut plande een bezoek om de risicofactoren, woning en omgeving in kaart te brengen. Aan de hand van gerichte adviezen rond correcte tijdstippen voor het gebruik van medicatie en de 'valkuilen' van de woning én training hebben we de valfrequentie kunnen verminderen. Nu weet de persoon en zijn dichte omgeving hoe we beste rechtkomen na een val en waar we kunnen helpen als mantelzorger. 

Omwille van een chronische aandoening ben ik zorgafhnakelijk van mijn gezin. 
Ze stimuleren mij om zoveel mogelijk zelf te ondernemen, maar af en toe weten we zelf niet goed hoe eraan te beginnen. Gelukkig kunnen we dan beroep doen op de ergotherapeut, die zowel voor mij als mijn mantelzorgers tips en advies komt geven. 

Mijn omgeving merkte dat ik steeds meer zaken begon te vergeten, spullen in huis niet terugvond, ... Dankzij de hulp van de ergotherapeut hebben we de huishoudelijke taken kunnen structureren en (her)organiseren. 
Dankzij een overzichtelijke weekplanning weet ik wat de dag in petto heeft. Dit brengt voor mij meer rust.